Frequently Asked Questions

1Sociaal tarief en verminderde bijdrage
We begrijpen dat de kosten van de Chiro soms financieel moeilijk kunnen zijn. Daarom biedt Chirojeugd Vlaanderen een sociaal tarief voor gezinnen die het nodig hebben. Het lidgeld voor het nieuwe Chirojaar is 60 euro per kind, maar met het sociaal tarief betaalt u slechts 50 euro. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat de Chiro voor iedereen toegankelijk blijft.
Voor meer informatie of om een aanvraag voor het sociaal tarief in te dienen, kunt u altijd mailen naar finance@chirosas.be.
(Dit e-mailverkeer is strikt vertrouwelijk en wordt enkel door de betrokken leiders behandeld.)
2Terugtrekken Chirokosten
Naar de Chiro gaan kost geld. Gelukkig kan je heel wat Chirokosten terugkrijgen. Dat kan op twee manieren: via de mutualiteit of via een fiscaal attest. Via de volgende knop krijg je eenvoudig meer informatie over hoe je Chirokosten kan terugkrijgen:

3Tweedehands Chirokleren
We zijn momenteel druk bezig met het opzetten van onze tweedehandswebsite!
Als alles goed gaat, zal deze nieuwe website vanaf het nieuwe Chirojaar klaar zijn voor gebruik.

Volg de voortgang van de nieuwe website via volgende knop:

4Hoeveel kost Chiro
De kostprijs is 60 euro per jaar. Hiervan gaat 12 euro naar de verzekering. De rest gebruiken we voor de wekelijkse drankjes, de afdelingskas en de huur van onze lokalen. Het bedrag wordt aan het begin van het jaar overgemaakt per overschrijving. Sluit je na de helft van het jaar aan? Dan betaal je de helft.
5Is mijn kind verzekerd?
Ja, via Chirojeugd Vlaanderen hebben we een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid, ongevallen en rechtsbijstand. Ook al kom je eens proberen, je bent steeds volledig verzekerd.
6Mijn kind wil eens proeven van een Chirozondag, wat nu?
Dit kan elke zondag van het jaar (zie onze agenda). We starten om 13u45 aan de Nieuwstraat 11-13 in Stekene.

Je kind kan het beste iets sportiefs aantrekken. Pas wanneer ze definitief hebben besloten om te blijven, kun je een uniform aanschaffen. Naast een tussendoortje, is het verstandig om ook jouw contactgegevens in hun rugzakje te stoppen. Zo kunnen wij altijd iemand bereiken als er iets gebeurt.

7Minimum leeftijd
Het is pas echt zinvol om in groep met kinderen samen te spelen vanaf het eerste leerjaar. Kinderen krijgen in het eerste leerjaar heel wat vaardigheden mee, die van pas komen in de jeugdbeweging. Kinderen in de kleuterklas zijn dus nog niet toegelaten.
8Ik wil mijn kind inschrijven, wat nu?
Jouw kind heeft de smaak te pakken? Schrijf hem dan in om wekelijks mee te komen ravotten! Hieronder kan je het inschrijvingsformulier downloaden. Je kan dit document thuis afdrukken, invullen en op zondag aan een leider bezorgen. De betalingsinformatie volgt via mail.

9Wordt jullie Chiro ook verhuurd?
Ja zeker! Onze Chiro kan zowel voor weekends als voor kampen worden gehuurd.
Voor meer informatie kun je terecht op Kampas en op onze verhuursite.