Hoe verloopt een zondag in Coronatijd?

Beste ouders/leden

We kunnen inmiddels weer werking geven op zondag, en daar zijn we allemaal ontzettend blij om! Maar om alles veilig te houden, kan onze chirodag nog niet helemaal op de oude vertrouwde manier verlopen. Onze meisjeschiro geeft namelijk ook weer werking, en om te vermijden dat we met te veel enthousiastelingen op de Chiro samenkomen hebben we ervoor gekozen om een wisselsysteem toe te passen. Concreet houdt dit in dat we week om week op de Chiro of in het park afspreken.

Naar aanleiding van de recente beslissingen van de overheid betreft het nieuwe jeugdwerkjaar besloten we ook om nieuwe contactbubbels te vormen. Jullie kunnen jullie kinderen per bubbel afzetten en ophalen op een verschillend moment, om overlap te vermijden:

Boontjes en Speelclub: stipt van 13:45 tot 17:00

Rakkers en Toppers: stipt van 14:00 tot 18:00

Kerels en Aspiranten: stipt van 14:15 tot 19:00


Alle afdelingen mogen in bubbels van maximaal 25 personen buiten komen (leiding niet inbegrepen). We werken met een inschrijvingensysteem, zodat we deze bubbels goed onder controle kunnen houden. Dit is verplicht. U kan uw kind inschrijven voor een zondag via de link onderaan deze pagina. Deze wordt maandelijks geüpdatet.

Ook is bij afzetten en ophalen van je kind het dragen van een mondmasker verplicht voor ouders en jongeren vanaf 12 jaar en ouder. Ook bij vermoeden van ziekte is het niet toegestaan om naar de Chiro te komen.

Deze maatregelen blijven wellicht gedurende het hele werkjaar van kracht, en zullen dus altijd hier terug te vinden zijn. Verder sturen we maandelijks een plan van aanpak door voor de desbetreffende zondagen. De situatie kan immers naarmate het aantal lokale besmettingen wijzigen (cfr. kleurcodes van het onderwijs).

Wij danken u voor uw begrip!


De leiding